Epic Vereniging NL on LinkedIn: #patiëntparticipatie #electronischpatiëntendossier #mychart… (2024)

Epic Vereniging NL

1,454 followers

  • Report this post

𝗜𝗻 𝗱𝗲 𝘀𝗽𝗼𝘁𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁: 𝗪𝗲𝗿𝗸𝗴𝗿𝗼𝗲𝗽 𝗣𝗮𝘁𝗶ë𝗻𝘁 𝗮𝗹𝘀 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗻𝗲𝗿Als je het over zorg hebt, dan heb je het ook over de patiënt. Wij hebben dan ook onze krachten gebundeld in de Werkgroep Patiënt als partner De focus van deze werkgroep is #patiëntparticipatie middels het #electronischpatiëntendossier #mychart.Afgelopen week was een bijeenkomst in het Ziekenhuis St Jansdal waarin de onderwerpen #medicatieverificatie door de patiënt via het patiëntenportaal, #zorgpaden, #vragenlijsten, #toestemming en landelijke ontwikkelingen omtrent #patiëntidentificatie op de agenda stonden. Dit zijn belangrijke onderwerpen die nu en in de toekomst spelen, en waarin we gezamenlijk optrekken. #patientalspartner #zorgplannen #carecompanion #roadmap #digitaliseringvanzorg #samenwerken #epicverenigingNL #epic #epicsharesAmsterdam UMC, UMCG, St. Antonius Ziekenhuis OLVG Spaarne Gasthuis Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Radboudumc Amphia Medisch Centrum Leeuwarden

  • Epic Vereniging NL on LinkedIn: #patiëntparticipatie #electronischpatiëntendossier #mychart… (2)

70

3 Comments

Like Comment

Harry Verbunt

E-Patient, Patient Advocate at Inspire@Live, Patient Advocate at DiCE, EMA Expert, Harry’s Journey, Retiree

1w

  • Report this comment

Epic Vereniging NL waren bij deze bijeenkomst ook patiënten aanwezig? Vaak wordt er over de patiënt gesproken, maar niet met de patiënt. Ik ben benieuwd of de patiënt bij deze bijeenkomst wel vertegenwoordigd was.

Like Reply

1Reaction

To view or add a comment, sign in

More Relevant Posts

  • Epic Vereniging NL

    1,454 followers

    • Report this post

    𝗞𝗲𝗻𝗻𝗶𝘀 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗘𝗣𝗗-𝘁𝗿𝗮𝗶𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗻 -𝗰𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗹𝗹𝗲𝗴𝗮'𝘀Het is niet nieuw dat we binnen Epic Vereniging NL regelmatig kennis met elkaar uitwisselen, noch dat we tijdens de jaarlijkse Epic events Xpert Group Meeting (XGM) en User Group Meeting (UGM) in Verona (VS) onze kennis delen met andere landen. Wat wel nieuw is, is het overleg "European Communications Networking" die vandaag plaats vond. EPD-trainers uit Denemarken, Noorwegen, Finland, Groot Brittannië en Nederland kwamen bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen. Vandaag ging het met name over hoe communiceer je nu goed over komende upgrades en updates en hoe heeft ieder huis dit georganiseerd. Daar kunnen wij als Epic Vereniging NL natuurlijk heel goed over vertellen! We hebben immers de werkgroep "Beter gebruik Epic" die zich over dit soort vraagstukken buigt en samen o.a. trainingsmaterialen samenstelt. Saskia Roll en Joost van der Ham hebben onze Europese collega's hier vandaag in meegenomen en Lisa van Blokland MSc heeft wat meer verteld over de onderliggende organisatie van Epic Vereniging NL. Hoofdboodschap van ons verhaal: trek gezamenlijk op in ontwikkeling van bijvoorbeeld trainingsmaterialen en zet dit uit in je eigen organisatie. Ga niet opnieuw het wiel uitvinden, maar bundel je krachten!In oktober vindt in Den Bosch een trainers forum plaats waar ook daar we onze Europese collega's treffen. We hebben er nu al zin in!Alexander Lord and Stephanie Sarah Palka-Klink for hosting the European Communications Networking Group today! Looking forward to share and learn from each other!

    • Epic Vereniging NL on LinkedIn: #patiëntparticipatie #electronischpatiëntendossier #mychart… (8)

    60

    3 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Epic Vereniging NL

    1,454 followers

    • Report this post

    𝗘𝗰𝗵𝘁𝗲 𝗟𝗶𝗺𝗯𝘂𝗿𝗴𝘀𝗲 𝘃𝗹𝗮𝗮𝗶, 𝗵𝗲𝘁 𝗩𝗲𝗿𝗱𝗿𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗠𝗮𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁 𝗶𝗻 𝟭𝟵𝟵𝟮 𝗲𝗻 𝘁𝘄𝗲𝗲 𝗱𝗶𝗮𝗹𝗲𝗰𝘁𝗲𝗻Volgens CNIO Renaldo Secchi zijn dit drie goede metaforen voor Epic Vereniging NL. Zo moet je een goede bodem hebben om met elkaar in gesprek te gaan (lees: de Limburgse vlaai). Het Verdrag van Maastricht is de metafoor voor het samenwerken met verschillende gemeenschappen (lees: ziekenhuizen) zonder dat men zijn eigen identiteit verliest. Daarbij spreekt iedereen zijn eigen taal (metafoor dialect), wat het samenwerken (ook op gebied van data) soms lastig maakt. En zo starten onze CNIO’s afgelopen vrijdag hun CNIO overleg in het Maastricht UMC+ . Tijdens de ochtend hebben we met elkaar gebrainstormd over welke projecten op de meerjaren agenda moeten komen. Begin mei komen namelijk de verschillende gremia van Epic Vereniging NL bij elkaar in Utrecht om een meerjaren agenda vast te stellen. Daarna kregen de CNIO’s een rondleiding in het ziekenhuis. De middag stond in teken van #kennisuitwisseling en het elkaar op de hoogte houden van lopende projecten binnen de ziekenhuizen. Een van de lopende projecten is het Zorgzwaarte model in Epic. Dit is het eerste gezamenlijke project waarbij de CNIO’s de krachten bundelen en een basis leggen voor “het Verdrag van Epic Vereniging NL”. Kim Post is de kartrekker van dit project en ontwikkeld in afstemming met de andere huizen het zorgzwaarte model. Dit zal vervolgens bij de andere Epic ziekenhuizen later ook geïmplementeerd worden.Annette Siksma, MSc Margot Lavrijsen Arjen Wignand Jacqueline de Leeuw, Thom Dercksen Wouter Weyland Florian van Hunnik Anouk van der Lee Mirthe Moerland Lisa van Blokland MSc

    • Epic Vereniging NL on LinkedIn: #patiëntparticipatie #electronischpatiëntendossier #mychart… (12)

    96

    1 Comment

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Epic Vereniging NL

    1,454 followers

    • Report this post

    Afgelopen woensdag kwam de werkgroep Netwerkgeneeskunde sinds lange tijd weer bij elkaar in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. In de werkgroep staat interoperabiliteit centraal en wisselen we veel kennis en ervaring met elkaar uit. De onderwerpen #IZA, de #Wegiz en #Mitz stonden op de agenda o.a. ter voorbereiding op de IZA routekaart sessie half april met de koepels (NFU - Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra NVZ | Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen Federatie Medisch Specialisten). Ook #beeldbeschikbaarheid, #XDS, #tweedelijnsverwijzing en #APIgateway stonden op de agenda ter voorbereiding voor het meerjarenplan wat we als Epic Vereniging NL aan het opstellen zijn. Kortom, een waardevolle dag!

    • Epic Vereniging NL on LinkedIn: #patiëntparticipatie #electronischpatiëntendossier #mychart… (16)

    77

    2 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Epic Vereniging NL

    1,454 followers

    • Report this post

    𝗘𝗲𝗻 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗲𝗿𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗽𝗹𝗲𝗲𝗴𝗸𝘂𝗻𝗱𝗶𝗴𝗲 𝗻𝗲𝘁𝘄𝗲𝗿𝗸 𝗱𝗮𝗴 𝗶𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗘𝗧𝗭𝙃𝙤𝙚 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙨 𝙀𝙥𝙞𝙘 𝙯𝙞𝙚𝙠𝙚𝙣𝙝𝙪𝙞𝙯𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙨𝙖𝙢𝙚𝙣𝙬𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙡𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙚𝙡𝙠𝙖𝙖𝙧? 𝙃𝙤𝙚 𝙯𝙤𝙧𝙜𝙚𝙣 𝙬𝙚 𝙙𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙖𝙡𝙡𝙚𝙢𝙖𝙖𝙡 𝙝𝙚𝙩 𝙬𝙞𝙚𝙡 𝙯𝙚𝙡𝙛 𝙪𝙞𝙩 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙫𝙞𝙣𝙙𝙚𝙣 (𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙙𝙖𝙣 𝙣𝙚𝙩 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙨)? 𝙃𝙤𝙚 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙬𝙚 𝙞𝙣 𝙗𝙖𝙨𝙞𝙨 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙪𝙣𝙞𝙛𝙤𝙧𝙢 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙗𝙤𝙪𝙬 𝙢𝙚𝙩 𝙚𝙡𝙠𝙖𝙖𝙧 𝙙𝙚𝙡𝙚𝙣?Vanuit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is donderdag 18 januari daarom de eerste verpleegkundige netwerkdag georganiseerd voor alle Epic gebruikende ziekenhuizen waarbij 9 van de 12 ziekenhuizen waren vertegenwoordigd door applicatiespecialisten CNIO, NIO en/of verpleegkundigen. Zo werd er gesproken over de 𝗶𝗻𝗳𝘂𝘂𝘀𝗽𝗼𝗺𝗽 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲, wat ieders ervaring hierbij is, waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn en hoe wat uiteindelijk de ervaring is qua gebruik en beheer. Aafke Nijhof (UMCG) en Nikki Vlessert (ETZ) hebben de verschillende werkwijzen/ processen uni- & bidirectional binnen hun ziekenhuis toegelicht.𝗭𝗼𝗿𝗴𝘇𝘄𝗮𝗮𝗿𝘁𝗲 (nursing workload score) stond ook op het programma. We hebben een start gemaakt om te kijken hoe de reeds bestaande score vanuit Epic te gebruiken is voor de Nederlandse werkprocessen. De aanwezigen zijn verdeeld om elk een deel van de score “onder de loep” te nemen en te voorzien van “een eerste ronde feedback”. Deze feedback wordt opgepakt binnen het CNIO netwerk om te kijken hoe we hier vervolg aan kunnen geven. Het uitgangspunt is om als Nederlandse ziekenhuizen hierin samen op te trekken, zodat we gebruik kunnen maken van elkaars bouw en visie. Frans Kiesewetter (Ziekenhuis St Jansdal ) gaf de groep nog een inkijkje in een door hen ontwikkelde score om zorgzwaarte te meten. Het derde onderwerp van de dag was de 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁 van de verpleegkundigen. Middels een dashboard kan je als verpleegkundige inzicht krijgen over jouw gebruik van het EPD. Monique Dijkstra (Medisch Centrum Leeuwarden) nam ons mee in de bouw die zij daarvoor gedaan hebben. Door dit inzicht te creëren kan je onderzoeken of er wellicht training nodig is of dat het werkproces wellicht om een optimalisatieslag vraagt.Vol enthousiasme werd de hele dag kennis en ervaringen uitgewisseld en ging iedereen vol inspiratie weer terug naar huis.Speciaal dank aan: Marieke van Laarhoven - Golbach ( applicatiedeskundige ClinDoc) & Margot Lavrijsen (CNIO) voor het organiseren van deze eerste editie. Het Ziekenhuis St Jansdal heeft aangeboden een vervolg editie op te willen pakken.

    • Epic Vereniging NL on LinkedIn: #patiëntparticipatie #electronischpatiëntendossier #mychart… (20)

    108

    4 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

Epic Vereniging NL on LinkedIn: #patiëntparticipatie #electronischpatiëntendossier #mychart… (24)

Epic Vereniging NL on LinkedIn: #patiëntparticipatie #electronischpatiëntendossier #mychart… (25)

1,454 followers

View Profile

Follow

Explore topics

  • Sales
  • Marketing
  • Business Administration
  • HR Management
  • Content Management
  • Engineering
  • Soft Skills
  • See All
Epic Vereniging NL on LinkedIn: #patiëntparticipatie #electronischpatiëntendossier #mychart… (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5980

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.