Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (2023)

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (1)

El Renault Mégane Sport Tourer Het is de gezinsversie van die Mégane die iedereen verraste met zijn design. Hoewel het in Spanje lijkt dat de 'break' niet zo succesvol is, overschaduwd door de SUV, heeft het Franse merk besloten door te gaan met wat de Vierde generatie van dit model om verder te groeien in Europa. Ook om op te staan ​​tegen andere modellen C-segment verwanten zoals de Opel Astra Sports Tourer, Peugeot 308 SW of SEAT León ST.

Dit nieuwe model zal alle goede dingen hebben die zagen we al in de compacte Mégane, maar ook met de veelzijdigheid en ruimte die dit type carrosserie kenmerken. Net als zijn broer is hij een 100% Spaans model. Hij wordt geassembleerd in de fabriek van Palencia, terwijl de motoren uit de fabriek in Valladolid komen en de versnellingsbakken uit de fabriek in Sevilla. en vanaf hier geëxporteerd naar andere markten, waarmee specifiek 38 verschillende landen worden bereikt.

Index

 • 1 Megane Ontwerp
 • 2 Win in bewoonbaarheid
 • 3 Merkbare kwaliteit en technologie op het hoogtepunt
 • 4 Compleet assortiment motoren
 • 5 Contact Renault Mégane Sport Tourer 1.6 dCi 130 CV
 • 6 Veel uitrustingsopties
 • 7 Renault Mégane Sport Tourer prijzen in Spanje
 • 8 Fotogalerij Renault Megane Sport Tourer

Megane Ontwerp

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (2)

Maar laten we het hebben over ons contact met het familielid. De nieuwe ontwerptaal Geïntroduceerd door Laurens van den Acker, heeft het het merk diep geraakt en was het een riskante verandering die we momenteel bij weinig fabrikanten zien. Het punt is dat het leek te werken, aangezien we zien hoe het ook tot deze carrosserie is uitgebreid. Sterker nog, als we hem voor de deur zien staan, We hebben geen noemenswaardige verschillen gevonden vergeleken met de vijf deuren.

Dezelfde 'C'-vormige koplampen, zeer vergelijkbare bumpers en grille en ribben op de motorkap blijven in de Mégane Sport Tourer. Hoewel als we erom blijven draaien, de verschillen zullen komen. De spijlen op het dak verraden hem, naast de nieuwe lengte die hij wint in zijn achterste. het bekende meet 4,62 meter lang, wat neerkomt op een toename van 27 centimeter ten opzichte van de compact. Normaal gesproken hebben deze modellen de neiging om de achteroverbouw te verlengen, maar in het exemplaar dat we vandaag hebben getest, groeit het ookwielbasis tot 2,71 meter (4 centimeter meer). Qua hoogte en breedte zijn de veranderingen minimaal.

Hoewel het is zelfs nog nieuwsgieriger om de evolutie te zien dat het heeft gehad met betrekking tot de derde generatie Mégane Sport Tourer. De nieuwe is 6 centimeter langer, even breed en met 0,9 centimeter meer wielbasis dan zijn voorganger. Wat opvalt is dat het is 6 centimeter korter, waardoor een veel dynamischer en moderner beeld ontstaat. De 'L'-vormige chromen lijst aan de zijkant markeert de lijnen, terwijl de LED-achterlichten ze maken een lichte signatuur af die 's nachts gemakkelijk te herkennen is.

Win in bewoonbaarheid

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (3)

Want een van de belangrijkste doelstellingen van de Renault Mégane Sport Tourer zal zijn om faciliteiten te bieden die de compact niet kan bieden. Dit vertaalt zich in een veel meer opmerkelijke leefbaarheid, dat zal de klanten die op zoek zijn naar ruimte doen beslissen. De voorstoelen zullen praktisch hetzelfde zijn, met stoelen die comfort zoeken en waarmee we kilometers kunnen reizen zonder ons vermoeid te voelen. We zullen zelfs een massagefunctie hebben in de hoogste afwerkingen.

En de tweede zitrij Het is waar de extra centimeters die het lichaam wint merkbaar zijn. De knieruimte is nu 21,6 centimeter en we zullen ook geen problemen hebben met het hoofd. Een ander detail dat deze Mégane Sport Tourer heeft toegestaan, is het kantelen van de achterbank in een hoek van 27 graden (vóór 25 graden), dus de houding zal iets comfortabeler zijn. Het centrale plein wordt smaller en de transmissietunnel behoorlijk steil.

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (4)

De kofferbak zal een ander differentieel aspect zijn in dit model. Maak het verschil dankzij jouw 580 liters (521 dm3 VDA) en zijn bruikbare vormen. de laadmond bevindt zich in een lagere positie, waardoor het leven van de gebruiker gemakkelijker wordt en zal ook opvallen door zijn ruimtelijkheid. 55 van die liters zitten 'verborgen' onder twee compartimenten dat zal toelaten om te verdelen wat wordt vervoerd. In onze unit vinden we geen reservewiel, maar een subwoofer behorend bij het Bose geluidssysteem.

Van de kofferbak zelf kunnen we klap de achterbank in twee delen (60:40). Het zou kunnen ontbreken dat ze afzonderlijk werden neergeklapt, om hun modulariteit te vergroten. Dit kan echter wel met de passagiersstoel, zodat: objecten laden tot 2,70 meter lang profiteren van zijn royale afmetingen. Met neergeklapte stoelen neemt het laadvermogen toe tot 1.695 liters.

Merkbare kwaliteit en technologie op het hoogtepunt

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (5)

Het interieur van de Renault Mégane Sport Tourer is niet alleen ruim, het is modern. Het zal alle deugden delen die in de vijfdeurs werden geïntroduceerd, evenals alle technologie van die. Dit zal resulteren in de bestaan ​​van hoogwaardige materialen en een goede afwerking. De kunststoffen van het dashboard zijn vrij zacht en over het algemeen wordt dit gewaardeerd een grote sprong in dit opzicht in vergelijking met de vorige generatie.

Sommige van zijn technologische sporen die we al in andere modellen hebben gezien, zullen niet ontbreken. We hebben het over dingen als: 8,7-inch verticaal touchscreen, die doet denken aan een tablet. De bediening is eenvoudig en intuïtief dankzij de R-Link 2 multimediasysteem die nieuwe functies heeft. Het wordt aangevuld met een gedeeltelijk digitale instrumentatie, die ook kan worden aangepast en afhankelijk is van de rijmodi.

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (6)

En het is dankzij multisense systeem, zal de Mégane zich kunnen aanpassen aan onze stemming. Het is voldoende om de modus te kiezen die het beste bij ons past om het te wijzigen de reactie van de motor, de richting, de ophanging of het gaspedaal. Het zal ook de kleur van de sfeerverlichting en het uiterlijk van de instrumentatie veranderen. Een ander opvallend punt is de Head-up display in kleur die zich ontvouwt op het dashboard.

rijhulpmiddelen Ook in deze vierde generatie zullen zij aanwezig zijn. We zullen een adaptieve cruisecontrol hebben met opmerkelijke prestaties, een actieve noodremming waarvoor geen tests nodig waren of een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook die niet ingrijpt in het stuur. We zullen ook andere, meer wijdverbreide systemen vinden, zoals het geval van de signaalherkenning, dodehoekwaarschuwing of automatisch grootlicht.

Compleet assortiment motoren

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (7)

Laten we het hebben over jouw motorbereik:, die niemand zal verrassen. Het is inderdaad hetzelfde als we ontmoetten in de compacte body Mégane. Aan de kant van de benzine vinden we de 1.2 TCe van 100 en 130 pk; terwijl de diesels de 1.5 dCi van 90 en 110 en de 1.6 dCi van 130 CV. Later in 2017 komt een dCi 110 Hybrid Assist, met een kleine elektromotor die de diesel zal ondersteunen.

Tenminste, als we het hebben over het conventionele bereik van de Mégane Sport Tourer, want aan de andere kant hebben we de GT-sportversies. Deze zullen nog maar over twee motoren beschikken, de 205 pk TCe benzine en vanaf volgende maand de diesel 165 pk dCi met twee turbo's. Deze modellen zullen profiteren van sommige systemen die hun prestaties verbeteren, zoals het geval van de 4Controle (achteras gestuurd). Ook van Launch Control, RS Drive of Multi Change Down.

Contact Renault Mégane Sport Tourer 1.6 dCi 130 CV

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (8)

De geteste eenheid droeg de 1.6 dCi 130 pk motor, de tussenliggende optie binnen het dieselbereik. Na het korte contact kunnen we enkele interessante conclusies trekken van de Renault Mégane Sport Tourer met deze mechanica. Allereerst is het noodzakelijk om de rijkwaliteit, want voor een generalistisch familielid is het goed geïsoleerd en komen er niet veel geluiden in het interieur. Het nieuwe lichaam maakt het hebben een groter evenwicht, maar dat we ook niet veel verlies aan wendbaarheid merken.

De waarheid is dat dit familielid blijft onder 1.400 kg en dat maakt het helemaal niet zwaar. Integendeel, we vonden het een voertuig zeer gemakkelijk te rijden en we zullen pas merken dat we bij het parkeren niet achter het stuur van de compact zitten. Balans zal een andere sleutel zijn., omdat het zich op het midden tussen sportiviteit en comfort bevindt. Het zal niet tot het uiterste gaan en dat is een pluspunt.

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (9)

De reactie van onze 1.6 dCi het is soepel en lineair, het benutten van kracht bij lage toerentallen. Wij denken dat dit de meest juiste optie is voor degenen die: wennen aan reizen. De 1.5 pk sterke 110 dCi is misschien zuiniger, maar soms is het gebrek aan vermogen voelbaar. In dat geval is het koppel 270 Nm en in plaats daarvan hebben we we hebben 320 Nm wachten om gebruikt te worden. Ook qua prestaties zal hij niet uitblinken, aangezien hij in 0 seconden van 100 naar 10,6 km/u sprint en zijn topsnelheid van 198 km/u bedraagt. Daar zullen de GT-versies voor zijn.

Aan de andere kant zal goed gedrag toevoegen wat aangepast verbruik. De Mégane Sport Tourer 1.6 dCi 130 keurt een verbruik van 4 liter goed. De waarheid is dat de beknoptheid van de test betekent dat we dat niet kunnen Overhaaste conclusies. We realiseerden ons echter dat het gemakkelijk zal zijn om ingeperkte cijfers te bereiken, wij op een route die snelweg met secundaire wegen combineerde we zitten gemiddeld rond de 5,5 liter.

Veel uitrustingsopties

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (10)

Als we de prijzen en afwerkingen van de Renault Mégane Sport Tourer zien, vinden we: een compleet assortiment. De klant kan kiezen uit zes verschillende afwerkingen waarover we u hieronder zullen vertellen. We beginnen met de drie meest voorkomende en bekende afwerkingen: Leven, Intens en Zen. De Life is de basis die begint met handmatige klimaatregeling of LED-achterlichten. De Intens is al voorzien van elementen zoals de dual-zone automatische klimaatregeling of de 7 inch touchscreen. De Zen is het meest compleet dankzij het Multisense-systeem, de R-Link 2, de digitale instrumentatie en een veelvoud aan rijhulpmiddelen.

Een van de noviteiten in het assortiment is de nieuwe bose afwerking, gemaakt in samenwerking met de geluidsspecialist en dat was degene die we mochten proberen. Het zal daarom een ​​geluidssysteem met 11 luidsprekers dragen; naast de 8,7-inch staand scherm, stoelen met massagefunctie of 17 inch wielen. Voor wie op zoek is naar puur esthetische sportiviteit, hebben ze de GT Line-afwerking, met bumpers, wielen en veel specifieke elementen. Als er naast esthetiek gezocht wordt naar prestaties, dan zijn er de GT's waar we het eerder over hadden.

Renault Mégane Sport Tourer prijzen in Spanje

Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (11)

motorUitwisselingafgewerktPrijs
motorUitwisselingafgewerktPrijs
TCe 100 pk6vLife €17.334
TCe 100 pk6vintens€ 18.214
TCe 130 pk6vintens€ 18.742
TCe 130 pk6vZen€ 20.062
TCe 130 pkEDC 7vZen€ 21.383
TCe 130 pkEDC 7vBose€22.439
TCe 130 pk6vGT-lijn€21.118
TCe 130 pkEDC 7vGT-lijn€22.439
TCe 205 pkEDC 7vGT€26.399
dCi 90 pk6vLife€18.654
dCi 90 pk6vintens€19.534
dCi 110 pk6vintens€20.678
dCi 90 pk6vBedrijven€22.650
dCi 110 pk6vBedrijven€23.950
dCi 110 pk6vZen€21.998
dCi 110 pkEDC 6vZen€23.318
dCi 130 pk6vZen€23.142
dCi 110 pk6vBose€23.054
dCi 110 pkEDC 6vBose€24.374
dCi 130 pk6vBose€24.198
dCi 110 pk6vGT-lijn€23.054
dCi 110 pkEDC 6vGT-lijn€24.374
dCi 130 pk6vGT-lijn€24.198
dCi 165 pkEDC 6vGT€28.511

Fotogalerij Renault Megane Sport Tourer









Test Renault Mégane Sport Tourer, het vertrouwde wordt interessant (36)

Meer informatie over dit model

Renault Megane

 • plazas 5
 • macht 116 - 300 pk
 • Consumptie 1,2 - 8,5l/100km
 • Aanslag 4,5

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated: 31/08/2023

Views: 5279

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.